Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Diyelim Evlisiniz...

Diyelim Evlisiniz

Evlerimizde de yüz altın bekliyoruz. Eşler birbirlerinden kusursuzluk bekliyorlar, dört dörtlük eş, dört dörtlük hayat istiyorlar. Hayat bana istediklerimi tam versin istiyorlar.
Örneğin kadın, hem eşinin akşam belli bir saatte gelmesini, mesaiye kalmamasını, tatillerde çalışmamasını, ama aynı anda da mevcut yaşam standartlarını aynen sürdürmek ister. Veya bir erkek aynı şeyleri karısından ister. Bu iki istek bir arada nasıl olur? Bir insanın hem az
çalışması hem çok kazanması oldukça zordur. (Aynı anda dürüst olmak istediğimizde iyice zordur.) Bir insan ailesine daha fazla zaman ayırmak için fazla çalışmaktan ve fazla kazanmaktan vazgeçebilir. Ama bunların üçünü birden istemesi, kendini ve dünyayı zorlamak anlamına gelir; yüz altın istemek anlamına gelir. Erkekler de eşlerinden yüz altınlık, kusursuz bir gayret bekliyorlar. Sözgelişi erkek açıkça söylüyor, açıkça söylemese bile davranışlarıyla şöylesine bir tablo sergiliyor: Eşi (yani kadın) para kazandığı bir işte çalışsın istiyor. Olabilir. Kadın aynı zamanda akşam kendisinden önce eve gelsin, çocuklarıyla ilgilensin, onların devlerini yaptırsın, yedirip içirip yatırsın istiyor. Olabilir. Erkek aynı zamanda, kendisi geç gelse bile sofra hazır, çorba dudak kıvamında/hemen içilebilir sıcaklıkta beklesin istiyor. Bu da olabilir. Erkek bir şey daha istiyor; gecenin bir yarısı karısı kapıyı açtığında sabahlıklı, gecelikli olmasın, şöyle bir güzel giyinmiş olsun istiyor. Hadi bu da olabilir. Ancak erkek bir şey daha istiyor, "Karım kapıyı açtığında, saat kaç olursa olsun güler yüzlü olsun" diyor.

İşte bu olamaz. Dört başı mağrur olamaz; hem şoför mahalli hem beş kuruş olamaz; kadından ille de yüz altınlık davranması istenemez. Gün boyu yüzün doksan dokuzunu yerine getirmiş kadının, bir tane de eksiği olmasını kabullenmek gerekli; onun yüzünü asmasını, serzenişte bulunmasını hoş görmek gerekli. (Şüphesiz kadın da, söylenmeyi veya sızlanmayı abartmamalı. Eğer abartırsa, bu kez de o erkekten yüz altınlık bir gayret beklemiş olur.)

Eşimizden yüz altın beklemeyelim. Ama eğer yüzüncü altın yok diye, yani eşimiz bize kusursuz davranmıyor diye canımız sıkılırsa, bu durumda bu beklentimizi oturup konuşalım. Sözgelişi, ev dışında da çalışan, evi—çocukları çekip çeviren bir kadın akşam eşi geç geldi diye yüzünü asarsa, bundan rahatsız olan kocası, ortam uygun ise o an, değilse daha sonra bu olayı gündeme getirmeli, rahatsızlığını belirtmeli.


[right]Küçük şeyler kitabından...[/right]

güzel bilgiler teşekkürler....

Teşekkür ederiz.Bu güzel paylaşım için.

teşekkürler,güzel paylaşım......saygı eksik olmasın yeter....... :) :)


teşekkürler,güzel paylaşım......saygı eksik olmasın yeter....... :) :)

teşekkürler kardeşim güzel bir paylaşım.

Hayatımızın hiç bir anında eksik olmasın saygı ve sevgi :)

Konuya olan ilginiz için ben teşekkür ederim Zeynep88, T-Hoca, İhvan, Karçiçeği, Aktarcı...

Paylaşım benim görevim, yapabiliyorsam ve faydalanıyorsanız ne âlâ 8)


Diyelim Evlisiniz

Örneğin kadın, hem eşinin akşam belli bir saatte gelmesini, mesaiye kalmamasını, tatillerde çalışmamasını, ama aynı anda da mevcut yaşam standartlarını aynen sürdürmek ister. .


[right]Küçük şeyler kitabından...[/right]


evet bende eşimden böyle isteklerde bulunduğum zamanlarda eşim bana her ikisini de sen söylüyorsun bu nasıl olucak der:)))))))))))))

Hiçbirşey tam olmuyor hayatta, farkında olmalı insan. Mal istersen kanaat yeter.Güzeldi :) Teşekkürler

Hiçbirşey tam olmuyor hayatta
Çok doğru. Var olanları görüp, onlarla yetinmeyi bilmeliyiz belkide ::)

Hak yolcusu, hoş bir anıymış sizinkisi de :)

Konuya olan ilginiz için teşekkürler...

güzel bir paylaşım teşekkür ederiz... inş.ileride bu hususlara dikkat edebiliriz.. :)


teşekkürler,güzel paylaşım......saygı eksik olmasın yeter....... :) :)


inş.ileride bu hususlara dikkat edebiliriz.. :)


İnşallah. Zamanı geldiğinde he :)

Konuya olan ilginiz için teşekkürler sevgili Şifa ve Ravzahamza...

dört dörlük birşeyler bekleyen önce kendisi dört dörtlükmü birde ona bakmalı bence...

Haklısınız...

Bu yorumdan sonra nedense şu ayrıntı aklıma geldi ve tekrarlamak istedim.
Sevgili Cepni müsadenle :)


bu adamcağız birgün dediki,

şimdi biz böyle yazıp çiziyoruz ya,

benim eşim bana birgün dediki, 'sen niye anlattığın şeyleri yapmıyorsun' :o

kitabı önce kendim okumak için yazdım! ::)


İlginiz için teşekkürler...

güzel bilgiler teşekkürler :)


Kişisel Gelişim

MollaCami.Com