Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


nagile içmek

nargile içmenin hükmü nedir?

http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,1791.0.html

Linkte de sigara hakkında geniş malumat var, nargile hakkında da olmasına rağmen aynı yazıyı tekrar kopyalıyorum. Üzerinde durulması gereken bir mesele. Soruyu soran arkadaşıma da konunun tekrar gündeme gelmesine vesile olduğu için teşekkür ediyorum.

***

[size=14pt]Nargilenin Sağlık Üzerinde Bazı Etkileri

Nargile kullanımı adolesanlar arasında artış göstermektedir. Nargile tıpkı sigara gibi sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir. Bu konuda pek çok çalışma yapılmaktadır.



Avusturya’da yapılan bir araştırmada, kanın pıhtılaşmasında görevli hücreler olan trombositler üzerinde nargilenin etkisi incelenmiştir. Sonuç olarak da nargile kullanımının, sigara kullanımında olduğu gibi, trombositlerin aktivitesini etkilediği görülmüştür.

Hatta nargilenin sadece trombositleri değil, kanın pıhtılaşmasında görevli diğer tüm yapıları etkilediği bulunmuştur. Kanın pıhtılaşmasını etkileyen bu değişiklikler ise damar tıkanması gibi ciddi kalp-damar problemlerine neden olduğu; ayrıca gebelikte nargile kullanımının, bebeğin damar gelişimi için zararlı etkileri olduğu da ortaya çıkmıştır.

Sinem Nur Canan, Sigarasız Hacettepe Bülteni, sayı 4

***
Bazı gençler arasında nargilenin sigardan farklı olduğu anlaşılmakta ve nargile içilmesi sağlığı olumsuz yönde etkilemeyen bir davranış olarak görülmektedir. Sigaranın sağlığı olumsuz yönde etkilediği gibi nargile de aynı özelliğe sahiptir. Neticede sigara gibi nargile içilmesi de haram olmaktadır.

***


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com