Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İlahi Kelamın Bir Kısmına İnanıp, Diğer Kısmını İnkar mı Ediyorsunuz?‏

[color=red]İlahi Kelamın Bir Kısmına İnanıp, Diğer Kısmını İnkar mı Ediyorsunuz?‏

Ayetleri okurken, geçmiş kavimleri anlatıyor olsa bile, almamız gereken dersleri yakalamaya çalışarak okumak gerekir diye düşünüyorum. Şeytanın şerrinden Allah'a sığınarak Bakara suresinden bir bölüm okuyorum:


83. VE BİR ZAMAN, [ey] İsrailoğulları, [sizden] şu (konularda) kesin taahhüt almıştık: “Allah'tan başkasına kulluk etmeyeceksiniz; akraba ve ebeveyninize, yetimlere ve fakirlere iyilik yapacaksınız; bütün insanlarla güzellikle konuşacaksınız; namazlarınızda dikkatli ve devamlı olacaksınız ve karşılıksız yardımda bulunacaksınız.” Ama, birkaçınız dışında bu sözünüzden döndünüz: zaten siz, inatçı, isyankar bir toplumsunuz!

İsrailoğullarından alınan bu taahhütün, bizler için de geçerli olduğunu görüyorum. Zaten Rabbimizin her devirde kullarından istediği temel şeyler aynı. Peki bizler, bu sözümüzde durduk mu? Yoksa onlar gibi döndük mü? Eğer dönmüşsek silkelenmemiz, tevbe edip düzelmemiz lazım. Çünkü sonraki ayetler sözünden dönmüş olanlara büyük uyarı:


85. Buna rağmen yine sizlersiniz birbirinizi katleden ve -kesinlikle yasaklanmış olduğu halde- kendi halkınızdan bir kısmını yurtlarından süren, onlara karşı günahkarlık ve nefrette yarışıp yardımlaşan ve esir olarak elinize düştüklerinde onları ancak fidye alarak bırakan! Böyle yaparak, ilahî kelâmın bir kısmına inanıyor, diğer kısmını inkar mı ediyorsunuz? Öyleyse bilin ki, içinizden böyle yapanların karşılığı, bu dünya hayatında zilletten ve Kıyamet Günü en acıklı azaba uğratılmaktan başka bir şey olmayacaktır. Zira Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir.

86: Ahiret hayatı karşılığında bu dünya hayatını satın alanlar var ya, işte böylelerinin azabı hafifletilmeyecek ve onlara yardım edilmeyecektir.

İlahi kelamın bir kısmına inanıp, yaşayıp, diğer kısmını yaşamamak; onu inkar etmek olarak tanımlanıyor. Ve böyle yapanların, bu dünya hayatında zilletten, Kıyamet Günü ise en acıklı azaptan başka birşeye uğratılmayacağı haber veriliyor.

Ayetlerin bir kısmını kabul edip yaşarken bir kısmını inkar etme eylemi; ahiret hayatı karşılığında dünya hayatını satın almak olarak tanımlanıyor. Böylelerinin azabının hafifletilmeyeceği, onlara yardım da edilmeyeceği bildiriliyor.

Son nefes gelmeden, samimi bir şekilde kendimize sorup, cevaplamamız lazım: ayetlerin hepsini kabul edip yaşıyor muyuz? Yoksa bir kısmını kabul edip, bir kısmını yok mu sayıyoruz?


[/color] ayşegül

ALLAH'IM BİZİ İNKARCILARDAN EYLEMESİN :'(


ALLAH'IM BİZİ İNKARCILARDAN EYLEMESİN :'(
aminn

teşekkürler...emeğine sağlık..

bende teşekkür ederim siznde gözlerinize sağlık..


Kur'ân-ı Kerîm ve Tefsir

MollaCami.Com