Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Nisan Yağmuru Hakkında Hadis-i Şerifler..

Peygamberimiz (s.a.v)’den rivayet olundu ki:


‘’Cebrail a.s Bana öyle bir ilaç öğretti ki, (o ilaç sayesinde,insanların) doktorların ilaçlarına hiç ihtiyacı kalmaz..’’


Eshab-ı Kiram : (o ilaçtan) Bize de haber ver,Ya Rasulullah dediler,Rasulullah (s.a.v):


‘’Nisan yağmurunu alınız (toplayınız).O’na;70 defa Fatiha-i şerife,70 defa İhlâs-ı şerif,70 defa Felak suresini,70 defa Nâs suresini,70 defa Tesbih duasını ((Sübhanallahi vel-hamdü
Lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vâllahü ekber ve lâ havle velâ
kuvvete illâ billâhil-aliyyıl-azîm )) okuyunuz.Sonra, 7 gün devamlı olarak sabah akşam birer bardak içiniz.Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakk’a yemin ederim ki,Cebrâil Bana dedi ki ; Bu sudan içen kimsenin,cesedinden,damarından,sinirinden,etlerinden,o kimseye ağrı,acı veren rahatsızlığını Cenâb-u Hakk giderir ve o kimseye sıhhat ve afiyet verir.’’


Yine başka bir Hadis-i Şerif’te :


‘’Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakk’a yemin ederim ki,çocuğu olmayan bir erkek,bu sudan hanımına içirirse,Allahü Teala’nın izni ile hanımı hamile kalır.Hanımının başı ağrıyan bir erkek bu sudan,hanımına içirirse,bu su,ona (sıhhati için) yeterlidir.İçen kimsenin balgamını keser.Rüzgar ona zarar vermez,çirkin haller kendisine isabet etmez.Bel ağrısından,karın ağrısından,şikayeti kalmaz.Alaca hastalığından korkmaz.Göğüs ağrısı çekmez.Kalbine gelen vesvese (evhâm) ,gönlünden çıkar gider.Kendini çok beğenmek,hased,kibir,düşmanlık,gıybet ve koğuculuk (gibi manevi hastalıklar dahil), dünyada yaşayan her fani (geçici) olanlar için Allahü Teala’nın izni ile fayda vericidir..’’


Tefsir-i Kebir ( Kur’an-ı Kerim Tefsiri) ‘den naklolundu..


www.mollacami.net

Allah (c.c) razı olsun... :)

teşekkürler..

ilk defa okudum....yorum yazmadan anneme telefonla haber verdim :) :)yağmur suyunu biriktir diye :)

allah razı olsun kardeşim...inşaallah yaparız...şifa Allahtan...


Allah (c.c) razı olsun... :)

teşekkürler..

Paylaşım için teşekkürler kardeşim, Allah razı olsun...

Paylaşım için şükranlarımızı sunar bir hatırlatma yapmak isteriz.

Zannımız kadarıyla Rumi Nisan olsa gerek herhalde

Az cümle Fazilet takvimlerimize baktığımızda şu ibare ile karşılaşıyoruz 14 Nisan Takviminde
Hicri : 19 Rebiulahir 1430 - Rumi 1 Nisan 1425 Kasım 158

elinize emeğinize sağlık çok teşekkür ederiz RAHMAN razı olsun
çok güzel bilgiler...

şimdi anlamadım ben ,

kasım ayında mı toplamak gerekiyor bu suyu?

Ben teşekkür ederim arkadaşlar,Rabbim cümlemizden razı olsun inşaallah.. :)


şimdi anlamadım ben ,

kasım ayında mı toplamak gerekiyor bu suyu?


''Nisan Yağmuru'' suyunun toplanacağı günler,Rumi Nisan ayının 7'sinden sonra,ay sonuna kadardır Cepni kardeşim.. ::)

tam olarak hangi günlere geliyor ?

Üçharfbeşnokta kardeşimiz de açıklamış Cepni kardeşim;14 Nisan;Rumi 1 Nisan oluyor..Nisan Yağmuru suyuda yedisinden sonra toplanması gerekiyor,o halde;20 Nisan 2009 Pazartesi tarihinden itibaren ay sonuna kadar toplamaya başlayabilirsiniz.. :D

Yanlışım varsa,rica ediyorum hocalarım düzeltsinler.. ::)

70 derde deva bu olsa gerek...

ALLAH-cc razi olsun paylasim icin...

Evet kardeşim öyle olsa gerek;bu manevi reçeteyi uygulayan kimse biiznillâh şifa bulur..

Rabbim senden de razı olsun inşaallah kardeşim.. :)

AA muhabirinin yaptığı araştırmaya göre, İç Anadolu Bölgesi'nde yağmurun en bol olduğu ve hububatın suya ihtiyaç duyduğu dönemde yağan nisan yağmurları, bölge insanı için bolluk ve bereket anlamına geliyor.

Selçukluya başkenttik yaptığı dönemde Konya'da nisan yağmurlarının kaplarda toplanarak hastalara şifa olarak dağıtıldığı, yapılan yemeklerin içine katıldığı biliniyor.

O dönemde Konya'da bulunan Mevlana Dergahı'nda Mevleviler, ''nisan tası'' adı verilen kaplara topladıkları nisan yağmurlarını, dergahı ziyarete gelen misafirlere ikram ediyorlar, bu suyun bazı dertlere şifa olacağına inanıyorlardı.

İlhanlı hükümdarı Ebu Sahip Bahadırhan tarafından 14. yüzyılda Mevlana Dergahı'na armağan edilen, 34 kilo ağırlığındaki bronz üzerine altın gümüş kakmalı nisan tası, halen Mevlana Müzesi'nde sergileniyor.

Mevlana'nın vefatından sonra Mevlevilerin, Mevlana'nın kullandığı destarı (Mevlevilerin başlarına taktıkları sikkelerin etrafına sarılan bez), kurak geçen yıllarda nisan yağmuru doldurulmuş kapta ıslatıp, destardan akan damlaları, bol yağmur yağması için tarlalara serptikleri belirtiliyor.

''Nisan yağmuru'' biriktirme geleneği azalsa da özellikle Konya'nın kırsal bölgelerinde çeşitli şekillerde yaşatılıyor. Nisan yağmurlarının şifalı olduğuna inananlar, yağmur yağarken leğen benzeri geniş ağızlı kapları açık alanlara bırakarak, içine yağmur sularının dolmasını sağlıyor.

Bu kaplarda biriken sular, daha sonra bidonlara aktarılarak çeşitli şekillerde kullanılıyor. Saçları uzamayanlar başlarını bu nisan yağmuruyla yıkarken, temiz kaplarda toplanan sular, baharın bolluk ve bereket getirmesi ya da hastalıklardan arınma düşüncesiyle içiliyor.

-NİSAN YAĞMURU İÇMEK BİLİMSEL OLARAK DOĞRU MU?-

Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağmurun, okyanus, deniz, göl ve diğer su kaynaklarının buharlaşması, su buharı şeklinde oluşan bulutların soğuyarak yer yüzüne dönmesiyle gerçekleştiğini belirtti.

Prof. Dr. Durak, nisan yağmurlarının da benzer şekilde oluşarak yer yüzüne düştüğünü, ancak bu yağmura insanların özel bir önem atfettiklerini, bunun da bazı nedenleri olduğunu ifade etti.

-HAVASI KİRLİ YERLER İSTİSNA-

İlkbaharda tabiatın canlanmaya başlamasıyla birlikte bitki ve ağaçların çiçek tozları, reçine, eterik yağları (bitki kaynaklı, ağır kokulu yağlar) ve çiçek polenlerinin rüzgar ve hava akımlarıyla atmosfere karıştığını bildiren Prof. Dr. Durak, şunları kaydetti:

''Bu nedenle nisandaki yağmur yağışı sırasında, havadaki bu zerrecikler yağmurla birlikte yer yüzüne düşer. Nisan yağmurları içme ve kullanma sırasında da bu özellikleri nedeniyle önemli yarar sağlar. Ancak hava kirliliğinin yoğun olduğu kentlerde, havada asılı bulunan çeşitli karbon ve kükürt partikülleri ile birlikte çok sayıda zararlı kimyasal madde parçacıkları da yağmur sularına karışıyor.

Bu nedenle havası kirli yerlerde yağmur suları faydadan çok zarar veren bir durumun ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Havanın temiz ve kirletici unsurların olmadığı yerlerde yaşayanlar, nisan yağmurlarını temiz kaplarda toplayarak kullandıkları takdirde, sağlık açısından bir tehlikeden söz edilemez.''


AA

ilk defa duydum çok şaşırdım bilmiyordum hemen evin terasına leğen koydum ya keşeke dün öğrenmiş olsaydım yağmur yağmıştı ::)

teşekkürler serapta bir damla ve cepni kardeşim


R.Ahir

MollaCami.Com