Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


H.z-İ Cebrail (A.S)ın yardımı ..

HAZRET-İ CEBRÂİL (A.S)İN YARDIMI

Hz. Dıhye (r.a.) çok güzel yüzlü bir sahabi idi. Cebrâil Aleyhisselâm Peygamberimize (s.a.v.) bazan onun sûretinde gelirdi. Bir gün yine bu senetle Peygamberimize gelmişti. Hazret-i Hasan ve Hüseyin, Hz. Cebrâilin dizleri üzerine oturdular. Peygamberimiz bunlara mâni olmak istedi: Kardeşim Cebrâil! Ashâbımdan Dıhye sefere çıkar. Dönüşünde bunlara hediye getirir. Dıhye zannedip size sokuldular diye îzâh etti.

Cebrâil Aleyhisselâm ise şöyle karşılık verdi:

Yâ Resûlallah niçin mâni olmak istiyorsunuz? Fâtıma teheccüd namazı kılarken, Hak Teâlâ beni gönderir; bunların beşiklerini sallardım. O rahatça namazını kılardı. Bazan da anneleri uykuda iken gelir, ağladıkları zaman sustururdum. Benim yanıma gelmelerinde ve bu şekilde hareket etmelerinde bir mahzur yoktur.

Allah razı olsun hak yolcusu kardeşim :'(

aynı kıssanın ayrı anlatımı
Bunların beşiklerini sallardım

Eshab-ı güzinden Dıhye daima ticaret için, sefere gidip-gelirdi. Cemal güzelliği çok fazla idi. Cebrail aleyhisselam Resulullah efendimizin huzuruna geldiğinde, ekseri Hazret-i Dıhye’nin suretinde gelirdi. Bir gün Cebrail aleyhisselam Dıhye’nin suretinde Resulullahın huzurunda oturdu.

Hazret-i Hasan ve Hüseyin o zaman henüz çocuk idiler. O sırada biri Hazret-i Dıhye’yi görüp, geriye dönüp, kardeşine, dedemizin yanında Dıhye oturur, gel yanına varalım dedi.
İkisi de acele ile mescide girdiler. Cebrail aleyhisselamın dizleri üzerine oturdular. Mübarek ellerini Cebrailin koynuna uzattılar.

Resulullah, bunları men etmek istedi. Cebrail dedi ki, ya Resulallah, niçin elem çekersin! Bunlar küçük iken, Fatıma teheccüd namazını kılarken, Allahü teâlâ beni gönderir, Fatıma namazda iken elem çekmeyip, rahatça teheccüd kılsın diye, bunların beşiklerini sallardım. Ya Resulallah, bu hareketlerini bana karşı bir edepsizlik sayma! Fatıma teheccüd namazından sonra uyurken, bunlar ağlardı.
Allahü teâlâdan bana, git beşiklerini salla, Fatıma uykusundan uyanmasın diye ferman gelirdi. (Cennette, Ali, Hasan ve Hüseyin için bir nehir vardır) Sadasını bunların mübarek kulaklarına ben getirmiştim. Onların üzerime çıkıp, ellerini koynuma sokmaları acaip olmaz.

Resulullah buyurdu ki:

(Ya kardeşim! Masumlar, şimdi bir şey yapmadılar. Bir edepsizlik ederler diye mani oldum. Zira Dıhye isminde eshabımdan birisi vardır ki, dışarıya gider, her geldiğinde bize gelse, bunlara bir hediye ile gelirdi. Seni Dıhye zan edip, ellerini koynuna uzattılar.)

Cebrail aleyhisselam, Allahü teâlâya teveccüh edip, (Ya Rabbi, ihsan eyle, bu masumları sevindireyim) dedi. Niyaz ettiği gibi, güzel hitap erişti ki;
(Oturduğun yerden gözlerini yum. İki elini Cennet içine uzat. Her ne eline gelirse, al.)

Cebrail ellerini Cennete uzattığı gibi, bir yeşil salkım üzüm ve bir kırmızı nar eline geldi. Hasan üzümü aldı. Hüseyin narı aldı. Onlar bunları yerken, bir dilenci, ya ehl-i beyt, o üzüm ve nardan bana da verin diye seslendi. Fıtratları icabı hemen vermek istediler ancak Cebrail aleyhisselam mani oldu ve (Bu dilenci iblistir. Cennet meyvesi ona haram iken, hile ile almak ister) dedi.

(M. Ç. Güzin)


Allah razı olsun hak yolcusu kardeşim :'(

umut ve alişş kardeşim
ellerinize sağlık çok teşekkür ederim..

Paylaşımınız için Teşekkürler...
Allah Razı Olsun...

Allah razı olsun çok güzel bir kıssydı emek verip bizlerle paylaştıgınız için teşekkür ederiz.

ideal gençlik ve çağrı kardeşlerim
çok teşekkür ederim ellerinize sağlık..


Sevgili Peygamberimiz

MollaCami.Com